Известие

Collapse
No announcement yet.

Много въпроси свързани с:кутия въздушен филтър,съединение към турбото и кутия за...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Много въпроси свързани с:кутия въздушен филтър,съединение към турбото и кутия за...

Привет имам няколко въпроса може би на някой ще се видят неуместни но съм заинтересован.Колата е 156 1.9 JTD 98.Първо днеска установих, че кутията където е въздушния филтър и капака отгоре кудето се затваря не са прилепнали плътно, поради причината, че са скъсани гнездата за болтовете и ги бях хванал с винтове, но на едно място има даже лек отвор,което мисля, че е недопустимо.Какви последствия може да има от това.Нещо може ли да въздейства на дебитомера? Колата си вирви добре и нямам оплаквания. Мисля, че единственото решение е подмяната на цялата кутия и някой знаели дали са еднакви с 2,4.прикачам снимки 1и6.Друг въпрос: съединението ("маркуча"), който отива към турбината е омаслил(бях мил целия двигател преди около 10 000км.снимки 3,4) на какво се дълви това и как се лекува. И другия въпрос има една "кутия" в която влиза едно съединение и излиза друго и по двете има следи от омасляване(леко) каква е тази кутия, почиства ли се и как?(снимка 2,5). Дано да не съм станал досаден с многото въпроси.Благодаря на всички.
    Attached Files
    Last edited by petar_taskov; d.m.y г., 23:27.

И по моя маркуч от турбото до Интеркулера е омаслен... забърсвам го от време на време... Преди ми беше омаслен заради течаща дола помпа на съединитела.. и тя сълзеше върху него.. за исвестно време нямаше сега гледам пак се Омазнил некак ма нз от каде е тъи като Нивото на Спирачната течност е там... Аз също Призовавъм некои запознат с Случая по добре.. да Сподели лекарството за Болеста...
    Alfa 147 1.9JTD 16v 140hp

Comment

кутията от "снимка 2,5" е за маслени пари, нормално е някоя скоба да се е разхлабила и да ти омазнява маркучите, но това не е проблем.
      _156_2,4_JTD_136hp_-EX
      156 FL 1,9 JTD 115hp "05

Comment

Първо си оправи кутията на въздушния филтър. Защото ако караш така и смуче прах оттам, дебитомера е последна грижа.
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
          Първо си оправи кутията на въздушния филтър. Защото ако караш така и смуче прах оттам, дебитомера е последна грижа.
          Ако счупеното по кутията на филтъра се пада извън обсега на самия филтър, тоест даже и да засмуква въздух отстрани, този въздух пак минава през филтъра за да стигне до дебитомера. В такъв случай пак ли е толкова фатално?
          156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

Първоначално публикувано от danniel Покажи съобщение
            Ако счупеното по кутията на филтъра се пада извън обсега на самия филтър, тоест даже и да засмуква въздух отстрани, този въздух пак минава през филтъра за да стигне до дебитомера. В такъв случай пак ли е толкова фатално?

Колега, като караш с полуотворена кутия на въздушния филтър, през турбото и след това в двигателяя влиза прах ( много ситни песачиники ), който износва много сериозно лопатките на турбокомпресора и буталата и цилиндрите на двигателв - демек проблема си е доста сериозен - не е никак за подценяване - дебитомера наистина е последната ти грижа в момента - помисли как да уплътниш капака на кутията на въздушния филтър
            sigpic
            Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
            Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
              Колега, като караш с полуотворена кутия на въздушния филтър, през турбото и след това в двигателяя влиза прах ( много ситни песачиники ), който износва много сериозно лопатките на турбокомпресора и буталата и цилиндрите на двигателв - демек проблема си е доста сериозен - не е никак за подценяване - дебитомера наистина е последната ти грижа в момента - помисли как да уплътниш капака на кутията на въздушния филтър
              Попитах, защото и при мен единия болт е счупен и много леко зяпа, но все пак е достатъчно натегнат капака за да уплътни гуменото уплътнение на филтъра към капака.

Comment

Първоначално публикувано от danniel Покажи съобщение
                Попитах, защото и при мен единия болт е счупен и много леко зяпа, но все пак е достатъчно натегнат капака за да уплътни гуменото уплътнение на филтъра към капака.

Виждал съм неколкократно турбокомпресори в отчаяно техническо състояние точно поради такава причнина - дори и имам снимки някъде - лопатките се изяждат от микропесачинките и турбината намаля ефективността си многократно.
                sigpic
                Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
                  Виждал съм неколкократно турбокомпресори в отчаяно техническо състояние точно поради такава причнина - дори и имам снимки някъде - лопатките се изяждат от микропесачинките и турбината намаля ефективността си многократно.
                  Е да но така или иначе кутията не се затваря херметически колкото и да натегнеш болтовете, пак си взима малко или много въздух. Затяга се за да може гумените уплътнения от двете страни на филтъра да се притиснат възможно най силно към дъното и капака на кутията, нали така?

Comment

Working...
                  X